h

Actievoeren helpt! Succesvolle actie GGZ-verpleegkundigen tegen geweld

19 november 2012

Actievoeren helpt! Succesvolle actie GGZ-verpleegkundigen tegen geweld

De SP vindt goede en veilige zorg belangrijk. Eerder dit jaar heeft de SP-afdeling zich ingezet om aan onveilige situaties voor GGZ-verpleegkundigen een eind te maken. Wij mogen nu de initiatiefnemers feliciteren.

Verpleegkundigen hebben een fantastisch voorlopig resultaat geboekt: De initiatiefnemers van de petitie gaan op heel korte termijn, samen met GGZ Nederland en de vakbonden een conceptprotocol ontwikkelen over hoe te handelen bij vermoedens van gevaar. Vervolgens zal dit concept getoetst worden door de Inspectie SZW. Zodra de Inspectie akkoord is wordt het protocol vastgelegd in de Arbocatalogus GGZ. Dit proces zou al binnen drie maanden afgerond kunnen zijn.
Meer hierover kunt u lezen op deze blogpost.

Vriendelijke groet,

Jantje Paasman

U bent hier