h

Kinderen Montesorischool veiliger naar school

21 oktober 2012

Kinderen Montesorischool veiliger naar school

Sinds de Panweg in Zeist tijdelijk is afgesloten en er nog andere afsluitingen zijn in de routes van en naar Zeist, is de Bergweg drukker geworden. Vooral ook kinderen hebben daar last van als ze de weg moeten oversteken. Leerlingen van de Montesorischool in de Sumatralaan hebben daar dan ook veel last van. Hans Versteegh, een bezorgde buurtbewoner, meldde dat bij de gemeente maar kreeg het advies om te wachten op het nieuwe verkeers- en vervoersplan.

Dus reageerde hij naar de SP op het twitteraccount twitter.com/SPZeist. SP-fractievoorzitter Pieterwout Duquesnoy is direct op onderzoek gegaan. "Ja, het is erg druk en kinderen halen capriolen uit om aan de overkant te komen". Buurtbewoners wisten ook te vertellen dat het altijd al heel druk is, maar de afsluiting bij de Panweg het allemaal erger heeft gemaakt.

verkeersbord met aanduiding 15km/u

Samen met GroenLinks heeft de SP hierover vragen gesteld, na de gesprekken met ouders, leerkrachten en omwonenden (/nieuws/2012/10/oversteek-bergweg-trek-een-sprintje). Nu heeft de gemeente gereageerd en met een simpele verbetering gekomen. Na de herfstvakantie kunnen de kinderen nu al een stuk veiliger oversteken met de fietsoversteekstroken, die zijn aangelegd. Tevens worden de automobilisten gewaarschuwd hun snelheid te verlagen, zodat het voor iedereen veiliger wordt. Samen met bewoners zullen we ook blijven zorgen voor verbeteringen in Zeist.

oversteek in het donker ook goed zichtbaar

U bent hier