h

Campagne 1 Voor OV afgesloten

16 oktober 2012

Campagne 1 Voor OV afgesloten

In april 2012 startte de SP de campagne 1voorOV, als reactie op de plannen van het Bestuur Regio Utrecht (BRU) om bushaltes en lijnen uit woonwijken te schrappen en een tariefsverhoging van 5% door te voeren. Ruim 5000 mensen tekenden de petitie, op internet of de lijsten waarmee we deur aan deur gingen in de buurten.

1 Voor OVWe hebben de handtekeningen in juli ook al aangeboden aan de gemeente en de provincie Utrecht. Zowel in de Utrechtse gemeenteraad als Provinciale Staten kreeg de SP unanieme steun voor behoud van goed en betaalbaar busvervoer. Helaas heeft dat niet geleid tot grote verandering van de plannen bij het BRU. Op 8 oktober hebben we aan het BRU dan ook de trofee voor 'Slechtste OV-authoriteit van Nederland' aangeboden. Hierbij was uiteraard ook een Zeister delegatie aanwezig.

Trofee 'Slechtste OV-authoriteit van Nederland' aan BRU aangeboden.

Wat gebeurt er in Zeist nu. Op 24 oktober is in Kerkelijk centrum in De Clomp weer een informatieavond over bus 74. In plaats van over de Krommerijnlaan en Weteringlaan wordt nu gedacht om vanaf de Krommerijnlaan eerst de Griffensteijnselaan op te gaan en dan via de Koppelweg naar de Weteringlaan. Nog steeds worden dus moeten de belangrijke haltes van Nijenheim weg. De SP zal zich blijven inzetten voor het openbaar vervoer in Zeist en is van mening dat dan, als uiterst alternatief, de route via Griffensteijnselaan en Griftlaan een betere oplossing is voor Zeist West.

Over lijn 52/59 in de Verzetswijk heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om via de Churchillaan en Titus Brandsmalaan te rijden. Hoeveel kans dit maakt is nog niet duidelijk. En lijn 53 zal dus definitief verdwijnen uit het Staatsliedenkwartier.

Dank voor uw steun bij de actie. In Zeist West hebben twee bewoners zich ontzettend ingezet om de bus te houden. Een reactie van hen op de beslissing van het BRU vindt u in deze open brief.

U bent hier