h

Repair Café Zeist-Oost komt eraan

20 september 2012

Repair Café Zeist-Oost komt eraan

Wat doe je met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Of met een computer die ineens heel traag is? Weggooien? Mooi niet! Het kan anders.

Zaterdag 17 november opent het repair café Zeist haar deuren.

In het Repair Café draait het om het repareren van je kapotte spullen zoals een mixer, een fiets of een rits in een broek. In Zeist-Oost willen ze vanaf november 2012 geregeld een Repair Café organiseren in het CCZ, een school aan de Graaf Adolflaan 4. Iedereen kan daar komen met elektrische (huishoudelijke) apparaten, kapotte kleding, fietsen etc. In het Café gaan mensen gezamenlijk aan de slag om kapotte spullen te repareren.Gereedschap en deskundige hulp zoals een elektricien, een naaister en een fietsenmaker zijn in het Repair Café aanwezig om reparaties uit te voeren.

Transition Towns ('TT') werken aan oplossingen en laten zien hoe je die zelf organiseert. Het Transition Towns-concept doet een beroep op de eigen inzichten, wijsheid, creativiteit en ervaringen van gewone mensen. Transition Towns zijn gebaseerd op de kracht van de lokale gemeenschap.
Op de Utrechtse Heuvelrug zijn al meerdere TT kernen actief in Zeist, De Bilt en Den Dolder. Transition Towns Heuvelrug is een samenwerkingsplatform voor iedereen die op de Utrechtse Heuvelrug met Transition Towns bezig is of aan de gang wil.
De Transition initiatieven hebben een ambitieus doel: je eigen stad, wijk, dorp of (ei)land voorbereiden op de combinatie van een permanente oliecrisis (Piekolie), de klimaatcrisis, en de noodzaak om te schakelen naar een economie die niet afhankelijk is van fossiele brandstoffen.
Op de niet-winkeldag 2010 gaf de SP Zeist de initiatiefnemers de kans zich te presenteren bij de weggeefwinkelkraam. Nu mogen we op de openingsdag aanwezig zijn met een weggeefwinkelkraam. Als je het leuk vind om de weggeefwinkelkraam te bemensen neem dan even contact op met jantjep@tomaatnet.nl.

Het Repair Café laat zien dat repareren leuk is, en vaak ook makkelijk.

Handige mensen gezocht voor het Repair Café

Om het Repair Café in Zeist goed te laten verlopen, zoeken we mensen die handig zijn met:

  • de voorbereidingen van het Café zoals persberichten schrijven en zorgen dat alles aanwezig is.
  • de organisatie tijdens het Repair Café: mensen ontvangen en vragen beantwoorden.
  • het repareren van elektra, fietsen of kleding en om kennis en kunde over te dragen aan anderen. Diploma’s zijn niet nodig.

Waarom zou je meedoen?

  • Je vindt het leuk om oude dingen te repareren.
  • Je leert graag een ander iets nieuws.
  • Je doet graag iets concreets samen met anderen.
  • Je vindt het ook leuk om van een ander iets te leren.
  • Je wilt bijdragen aan een duurzame samenleving.

Wil je meer weten?

Op de landelijke site www.repaircafe.nl staat meer informatie.

Klik hier voor een video-impressie.
Contact opnemen met de initiatiefnemers zelf kan via repaircafezeist@gmail.com. Uiteraard heeft het repair café ook een twitter account: twitter.com/repaircafeZeist. Volg ze en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Repair Café Zeist is een initiatief van Transition Town Zeist en bewoners uit Zeist en wordt ondersteund door MeanderOmnium. Uiteraard ondersteunt de SP Zeist dit initiatief!

U bent hier