h

Fornhese is ook Zeist

25 september 2012

Fornhese is ook Zeist

Net even anders, een podium voor mensen in Zeist, die met de Zeister samenleving betrokken zijn. Op sociaal terrein, als vrijwilliger of betrokken bij zorg. Maar ook geldt dat voor ondernemers, vooral kleinere ondernemers zijn juist heel sterk gebonden aan een plaats en voelen die betrokkenheid.
Hieronder het verhaal van een ondernemer, die zijn bedrijf heeft in Den Dolder. Zijn verhaal:

"Ik kom uit een gezin van ondernemers, ik ben opgegroeid op ons familiebedrijf waar wij woonden en waar veel gezinsleden van mijn generatie maar vooral de generatie boven mij werkten en over een bepaalde periode zelfs met 10 mensen uit de zelfde familie! Mijn vader, waar ik veel humane en sociale vaardigheden ín het ondernemen van heb overgenomen, was hier ook werkzaam en de aangetrouwde van het stel. In zijn gezin heeft hij ook nog eens twee broers welke altijd in touw waren met hun eigen onderneming. De slagen van de zweep zijn mij dus niet onbekend. Inmiddels ben ik zelf richting dertig en heb sinds vier jaar mijn eigen onderneming in Den Dolder en heb mij op industrieterrein Fornhese opgeworpen om een ondernemersvereniging op te richten waar ik voorzitter van ben geworden. Wat ik veel constateer is dat mede ondernemers door jaren noeste arbeid in beter en mindere tijden altijd de broek op houden, soms ietwat stellig zijn en de rechtse kant aanhouden in politieke voorkeur. Op zich begrijpelijk en iets wat niet af te keuren is.

Wat ik vaak merk is dat linkse bewegingen als vies, eng of achterlijk worden bestempeld. Dat is jammer maar vooroordelen wis je lastig uit. Je moet in je eigen straatje denken en als rechts het is dan is dat het, uiteindelijk is dat waarvoor wij democratisch zijn. Vooral sinds mijn aantreden als verenigings-voorzitter ben ik meer van de lokale politiek van Den Dolder maar vooral ook Zeist gaan zien en ervaren. Tevens heb ik veel contact gehad met de lokale SP afdeling. Het beeld dat ik hiervan heb gekregen is dat, afgaand op het politieke landschap in Zeist gebaseerd op de invulling van het college van B&W, er een overwegend centrum tot rechtse invloed geldt. In dit landschap zijn de linkse invloeden minder vertegenwoordigd. Maar een door mij gedane vaststelling is dat de SP zich als sociale partij inzet voor álle mensen, werkenden, bejaarden, allochtonen en de soms lastige en moeilijke club: ondernemers. Deze bewustwording kreeg ik toen iemand die zeer dicht tot mij staat mij een exclusieve inkijk gaf in het werk wat SP Zeist verricht en de bewustheid van de SP van het land waarin zij wonen en opereren alsook de gemeente waarin actieve raadsleden, bestuursleden en ook gewone reguliere leden actief zijn.

Mijn politieke voorkeur is niet belangrijk, het beïnvloeden van die van anderen is ook geen missie, mijn constatering onthouden evenmin! Ik schrijf dit belangeloos maar wel met een boodschap: “Blijf om je heen KIJKEN en durf te constateren dat niet alles zwart-wit is en durf gerust toe te geven dat de ander ook gewoon goeie ideeën heeft en zijn of haar steentje bijdraagt”.

Jeroen

U bent hier