h

Alle Nederlanders met Nieuw Vertrouwen, bedankt!

14 september 2012

Alle Nederlanders met Nieuw Vertrouwen, bedankt!

Eerlijk is eerlijk, het was even stil. Afgelopen woensdag toen de eerste exit-polls binnen kwamen, stond het toch echt op het scherm. 15 zetels. Op ons verkiezingsfeest sloeg de positieve stemming even om in ongeloof.

De vraag was tot het sluiten van de stembussen niet of, maar hoeveel winst we zouden behalen. Inmiddels kent u de uitslag. En dat is even zuur.

Maar een SP'er zou geen SP'er zijn, als we ons hoofd lieten hangen. Zo strijdbaar als een socialist is: even slikken en weer doorgaan. Want evengoed hebben we gelijk gespeeld. Tussen het geweld van de PvdA en VVD, hebben we ons staande weten te houden. Waar alle andere grote partijen ruim gedaald zijn door strategische stemmers, hebben wij ons overeind gehouden. We zijn gedeeld de derde partij van Nederland geworden! En daar zijn we nog steeds heel erg trots op.

Slag-Roemertaart op verkiezingsfeest

Het vertrouwen dat mensen nog steeds in de SP hebben, is iets waar we ook enorm trots op zijn. De 15 zetels die we behaald hebben, zijn gerealiseerd met stemmen van trouwe SP-sympathisanten. Dezelfde kiezers als 2 jaar geleden, hebben wederom voor de SP gekozen. Daarnaast blijkt uit peilingen van Maurice de Hond dat van de stemmen op de PvdA 35% strategisch is (dat zijn 13 zetels!). Deze 35% heeft met name veel meer vertrouwen in de plannen van de SP, dan van de PvdA. Wat dat betekent? Dat op links de SP de grootste steun heeft onder de Nederlanders. Dat doet ons als partij goed. Want uiteindelijk zijn wij er als partij voor de Nederlanders, voor u. Vanuit een kabinet of vanuit de oppositie, we zullen blijven strijden voor uw belangen! En het is goed om te merken dat u dat waardeert. Dat getuigt nou echt van Nieuw Vertrouwen. En vanaf deze plaats zeg ik u allen: niet alleen SP-stemmers, maar alle Nederlanders met Nieuw Vertrouwen, bedankt!

We bedanken in het bijzonder Annemieke. Zij heeft als fanatiek campagneleidster gezorgd voor Nieuw Vertrouwen in Zeist. Meer dan 15000 folders, duizenden sponzen en honderden potjes tomatenjam zijn afgelopen weken uitgedeeld in Zeist en omstreken. Natuurlijk kon zij dit niet alleen, dit deed zij samen met iedereen die hieraan zijn steentje heeft bijgedragen. Fantastisch gedaan! Allen heel erg bedankt!

En het houdt hierbij niet op. Op straat heeft u ons de afgelopen tijd een warm hart toegedragen. We hebben zo ongelofelijk veel positieve reacties gehad van vele mensen. En dat geeft ons de positieve kracht die we nodig hebben. De SP kruipt niet weg na de verkiezingen! Wij blijven elke maand te zien op de markt (Belcour, elke laatste zaterdag van de maand). Wij zijn er elke wake bij kamp Zeist. En wij zullen samen met de mensen die ons nodig hebben blijven strijden op straat. Om Emiel Roemer te citeren: "overal waar onrecht is, zullen ze ons blijven tegenkomen." Want zo kent u de SP: strijdbaar, samen met elke Nederlander die het nodig heeft!

De volgende verkiezingen doen ons vooruit kijken. Het startschot hiervoor is inmiddels gegeven. Een nieuwe gemeenteraad zal in het voorjaar van 2014 worden gekozen. Momenteel hebben wij 1 van de 33 zetels. Maar uw geluid, uw vertrouwen, en uw steun van de afgelopen tijd laten een andere verdeling zien. Daarom is dit onze inzet: vanaf 2014 heeft de SP Zeist minimaal 3 raadszetels!

Een strijdbare groet,

SP afdeling Zeist

U bent hier