h

Wake kamp Zeist is klerezaak

9 augustus 2012

Wake kamp Zeist is klerezaak

Ons Zeister SP raadslid Pieter Wout Duquesnoy was zondag 8 maart weer aanwezig bij de maandelijkse wake bij kamp Zeist. Hij was daarbij een van de 80 mensen, die deelnamen aan de wake. 'Het moeten wake om te zorgen dat er fatsoenlijke opvang is voor deze asielzoekers is eigenlijk een klerezaak” zegt Pieter Wout. “Ook de nationale ombudsman heeft nu een vernietigend rapport geschreven over het gevangen zetten in bijvoorbeeld Kamp Zeist”.

Om de aandacht nog eens verder op te voeren voor deze “klerezaak” overhandigde het SP-raadslid een tas vol met kleding ten behoeve van de kledinginzamelingsaktie. T-shirts en spijkerbroeken voor jonge mannen en zomerkleding voor jonge vrouwen, dat is waar ze in deze gevangenis nog meer behoefte aan hebben.

Pieter Wout overhandigd tas met kleren

Ook u kunt dit soort kleding nog aanleveren aan de werkgroep van de Raad van kerken Soest/Zeist. De kleding kan in een gesloten plastic zak, voorzien van een label DETENTIECENTRUM, worden gedeponeerd voor de deur van de Vredekerk, Generaal Winkelmanstraat 101 te Soesterberg.

Zondag 2 september is er weer een wake bij kamp Zeist. Omdat deze wake vlak voor de verkiezingen valt, hopen wij dat deze druk bezocht gaat worden. Ook door vertegenwoordigers van andere politieke partijen, zodat ze met eigen ogen en oren kunnen horen en zien hoe vluchtelingen worden behandeld. Vluchtelingen die niet uitgezet kunnen worden, zitten vaak maanden in detentie om vervolgens weer op straat gezet te worden. Totdat ze weer worden opgepakt en opgesloten. Een zinloze, mensonterende en zeker ook kostbare zaak (www.nationaleombudsman-nieuws.nl/vreemdelingen).

Het vasthouden van illegaal in Nederland verblijvende vreemdelingen mag, wat de SP betreft, alleen voor zeer korte tijd (enkele dagen) wanneer er direct zicht is op uitzetting. Vreemdelingenbewaring mag niet worden gebruikt om mensen te dwingen mee te werken aan terugkeer. Kinderen mogen in geen geval in vreemdelingenbewaring worden opgenomen. Samen met de raden van kerken hebben we als SP-Zeist indertijd voor elkaar gekregen dat dat ook niet meer voorkomt in kamp Zeist.

Waar anderen zwegen of wegkeken, gaven wij de kinderen van kamp Zeist een stem.
Op 12 september heeft u de keuze om voor een humaner opvang van vluchtelingen te kiezen.
Kan Pieter Wout Duquesnoy op uw stem rekenen?

protestbanier bij de wake

U bent hier