h

Vreemdelingendetentie kamp Zeist

27 augustus 2012

Vreemdelingendetentie kamp Zeist

Op 12 september kunt u solidair voor Nederland stemmen. Op 2 september kunt u uw solidariteit al laten zien voor de mensen in vreemdelingendetentie. Zoals elke eerste zondag van de maand wordt gewaakt bij het detentiecentrum Kamp Zeist. Dat is de 82-ste wake, georganiseerd door de Werkgroep kerkelijke Ondersteuning Vluchtelingenwerk van de Raad van kerken van Soest en Zeist. Deze wake staat in het teken van de komende verkiezingen.

De organisatie stelt: "Vreemdelingen in bewaring hebben weinig te kiezen. Daarentegen zijn ze zeer afhankelijk van het beleid van de door ons gekozen regering. Blijft Nederland vreemdelingen zonder strafblad vastzetten, 16 uur per etmaal in de cel, zonder werk of scholing? Of komt er een humanere vorm van opvang en begeleiding, ook als ze hier niet kunnen blijven? Aan u de keus." De wake start om 16.30 uur bij de ingang van het detenciecentrum, Richelleweg 13 te Soesterberg. Breng bloemen mee en breng mensen mee!

Dezelfde werkgroep bedankt alle gulle gevers voor de kleding, die de laatste maand is geschonken voor de mensen in het detenciecentrum. Er is zo overvloedig gegeven, dat er nu voldoende kleding is. De raden van kerken van Soest en Zeist vragen u dus geen kleding meer af te geven bij de Vredekerk. En natuurlijk hartelijk dank voor alle geleverde zaken.

Op 3 september wordt, om aandacht te vragen voor misstanden rond het Nederlandse vreemdelingenbeleid en de vreemdelingendetentie, een blinde tocht gehouden in Amsterdam. Het gaat hier om een geblinddoekte wandeling, die start bij het Centraal Station. Op de blinddoek staat alleen een paspoortnummer. De tocht start om 18.30 uur. Op www.platformtegenvreemdelingenhaat.nl/nieuws/de-blinde-tocht vindt u meer informatie.

U bent hier