h

Nijenheim steunt 1 voor OV

20 juli 2012

Nijenheim steunt 1 voor OV

Nadat de beide informatieavonden van de gemeente een heleboel extra hebben losgemaakt bij de Zeister inwoners mag het duidelijk zijn dat de actie 1voorOV.nl in Zeist nog niet afgelopen is. Er moeten een aantal bushaltes verdwijnen in Zeist om zo te besparen op het Openbaar Vervoer.

Het voorstel tot het "strekken" van de buslijnen staat echter niet meer zo vast als dat het voor de zomer werd verteld. De wethouder heeft meerdere toezeggingen gedaan, vooral bij de laatste informatieavond. De wethouder probeert de aandacht af te leiden door nu met persberichten te komen dat alle bushaltes verbeterd worden, maar die verbetering is al lang besloten en staat dus geheel los van de bezuiniging. De CU/SGP en de PvdA, waarvan leden vertegenwoordigd zijn in het algemeen bestuur van het BRU namens Zeist, hebben ook gemeld niet zomaar het collegebesluit te aanvaarden. De SP zal dan ook met de aktie "1 voor OV" doorgaan om alle mensen op de hoogte te brengen en hun stem te laten horen.

Dat uw stem massaal is blijkt wel uit de actie van mijnheer en mevrouw Soekowardjo. Zij hebben in de laagbouw van Nijenheim nu al meer dan vijfhonderd handtekeningen opgehaald. Dit is wat de gemeente de "eigen kracht" noemt, oftewel de zelfredzaamheid. "Ik ben vreselijk nieuwsgierig of de gemeente deze zelfredzaamheid ook echt gaat waarderen", vertelde Pieter wout Duquesnoy, fractievoorzitter van de SP in Zeist. "Het is echt geweldig dat u zoveel handtekeningen hebt opgehaald, een ware prestatie en ook een voorbeeld voor andere Zeistenaren", was het commentaar van de SP fractievoorzitter toen mevrouw hem de 520 handtekeningen overhandigde.

1voor OV Nijenheim

U bent hier