h

Regioconferentie SP

2 mei 2012

Regioconferentie SP

Zaterdag 14 april is in Utrecht de regioconferentie van de SP gehouden. In aanloop naar het landelijk congres in juni is hier gesproken over wat verschillende afdelingen binnen de regio Utrecht vinden van het congresstuk “1 voor allen”, en over waar vanuit de regio nog aanvullingen op dit stuk zijn. Voor de SP Zeist werd door alle onderwerpen heen vooral duidelijk dat het nu tijd is voor actie. In het hele land, in de regio, maar ook in Zeist.

Want het is tijd voor verantwoordelijkheid, en voor hernieuwd vertrouwen, zoals Emile Roemer dit gisteren omschreef in de tweede kamer. Nederland heeft genoeg van de politieke vergaderingen en onderlinge bijeenkomsten. Burgers willen daden zien van de politiek. Zij willen zien dat wij onze verantwoordelijkheid nemen. Het vertrouwen in de politiek is tot een minimum gedaald. En de gebeurtenissen van afgelopen week hebben daar natuurlijk meer dan ooit aan bijgedragen.

Mathijs en Annemieke van de SP Zeist met Emile Roemer
Mathijs en Annemieke van de SP Zeist met Emile Roemer

De peilingen laten het glashard zien: het vertrouwen in het gedoogde rechtse (en inmiddels demissionaire) kabinet is weg. Maar nog belangrijker: de SP groeit. En ook in Zeist groeit de SP. Meer en meer Zeistenaren spreken zich uit voor een socialere buurt. Voor goed openbaar vervoer. Voor actie. En actie, dat is waar wij als SP goed in zijn. Niet praten, maar doen! Juist nu, in tijden van crisis, van onzekerheid.
De regio vindt het in elk geval tijd voor persoonlijk contact met burgers, met een enthousiaste insteek. En SP Zeist onderstreept dit: de SP is 1 voor allen! Juist nu.
P.S. We staan bijvoorbeeld elke laatste zaterdag met een caravan op de Belcour. Kom daarom langs en vertel ons uw mening, uw verhaal!

Mathijs Gijsbers

U bent hier