h

25000 voedselpakketten verstrekt door voedselbank Zeist

12 april 2012

25000 voedselpakketten verstrekt door voedselbank Zeist

Morgen, vrijdag 13 april, wordt in Zeist het 25000ste voedselpakket verstrekt. 5 jaar geleden bij de start van de voedselbank had niemand kunnen vermoeden hoe belangrijk de voedselbank Zeist zou gaan worden.

Op onze site spraken we toen onze zorgen al uit. Nu, 5 jaar later, is de voedselbank Zeist onmisbaar. Steeds meer aanvragen om hulp stromen binnen. De media staan er vol van, politieke partijen spelen elkaar de zwarte piet toe over wie verantwoordelijk is voor deze armoede. Het raakt ons in ons hart als we bij het verstrekken van een pakket een kind hoor roepen, "Mama kijk eens, bolletjes nu kunnen we morgen ontbijten."
Verontwaardiging is niet meer genoeg. Een oplossing in deze economische winter is moeilijk te vinden. Maar toch willen we een daad stellen, al is het maar een druppel op een gloeiende plaat. Daarom zoekt de SP Zeist mensen die samen met SP raadslid Pieter Wout Duquesnoy eenmalig minimaal 1 euro schenken om een voedselpakket gedurende 13 weken mogelijk te maken. Laten we op 13 april geen feest vieren rond het uitreiken van het 25000ste pakket maar een klein gebaar maken, een gebaar van hoop en solidariteit.

Doe jij mee met de SP in de strijd tegen armoede? Help ons dan om de voedselbank Zeist te helpen!

Je kan al meedoen met een euro. Maak het verschil mede mogelijk, iedere euro is welkom. Laten we samen even stil staan bij armoede en de strijd daartegen.
Maar laten we samen 50 euro ophalen. Omdat het ons wel wat kan schelen, omdat wij onze ogen niet sluiten voor armoede.
Mocht je deze actie van ons raadslid Pieterwout willen steunen, maak dan een bijdrage over naar rekening nummer 139466959 tnv Socialistische Partij Zeist o.v.v. Steunactie SP VOEDSELBANK Zeist.

Meer informatie over de voedselbank Zeist vind je op hun site http://www.voedselbankzeist.nl/donatuers.html
SP raadslid Pieterwout Duquesnoy en voorzitter Jan Voogdt zijn geen onbekenden van de voedselbank Zeist. Bekijk de film van een eerder bezoek hieronder:

Voedselbank Zeist Voedselbank Zeist

U bent hier