h

Wensboom Altrecht warm aanbevolen door de SP-Zeist

23 maart 2012

Wensboom Altrecht warm aanbevolen door de SP-Zeist

Precies een dag voordat zorgverzekeraar Achmea meldde toch de eigen bijdrage voor GGZ clienten te gaan innen, zie dit artikel, werd de nieuwe wensboom voor en door clienten van Altrecht gelanceerd.

Altrecht vierde vorig jaar haar 550-jarig jubileum met medewerkers, de omgeving, maar ook met cliënten. Om deze eens extra in het zonnetje te zetten staat in de feestmaand april de wens van de cliënt centraal.
Er werden maar liefst 320 wensen ontvangen”,.
“De wensen waren heel verschillend, van een stuk chocolade tot een bezoek aan het theater, een sjoelbak of een bezoekje aan de schoonheidsspecialist.

Inmiddels staat er een nieuwe, verbeterde wensboom

De wensenboom is een fantastische initiatief. Het laat heel erg zien wat er bij cliënten speelt. Het dwingt je uit het perspectief van de cliënt te denken. Voor mij is het een klein dingetje en voor haar een heel groot ding en is mooi om daar dan onderdeel van te zijn’.

Wensen zijn weer welkom

Via www.altrecht.nl/wensenboom kunnen cliënten en afdelingen van Altrecht nieuwe wensen indienen. Een zelfsturend team bestaande uit cliënten en vrijwilligers gaat aan de slag om de wensen te vervullen.

Nieuw: aanbodappeltjes!
Op de speciale website zijn de wensen in de vorm van appeltjes aan een zogeheten Wensenboom gehangen. Via deze website kunnen particulieren en/of bedrijven ‘een appeltje plukken’ om zo de betreffende wens in vervulling te laten gaan. door zelf concreet een wens te vervullen. Onderaan de boom kunnen wensen geplaatst worden
Nieuw is de mogelijkheid om iets aan te bieden. Het aanbod komt op de website te staan. Dus weet je iets leuks om aan te bieden? Bak is een appeltaart voor een afdeling, maak eens een wandeling in het bos. Heb jij een koelkast over voor een client die een nieuwe start maakt ?
Laat het weten via de site of mail naar wensenboom@altrecht.nl

De eerste wensen staan al one-line ; Zo wordt er een schildersezel gezocht en is een client hard op zoek naar vloerbedekking.

Per maand gaat het wensenboomteam aan de slag om te kijken welke wensen vervuld gaan worden.

Contactpersoon wensenboom is Corina Pool c.pool@altrecht.nl 06 51838878 of mail naar wensenboom@altrecht.nl

http://wensenboom.altrecht550.nl/

Volg de wensboom ook op twitter

https://twitter.com/#!/wensenboom

Juist in een tijd van bezuinigingen en eigen bijdrages komen mensen met psychische klachten steeds verder in de knoei. Als SP hebben wij waarden als menselijke zorg en solidariteit hoog zitten. Praten en schande roepen over bezuinigingen lost problemen niet op. Samen leven en samen delen wel. Daarom nodigen wij op deze plaats alle bezoekers van onze site uit om een wens te vervullen.

U bent hier