h

Kerckebosch eerste fase gaat van start

1 maart 2012

Kerckebosch eerste fase gaat van start

Gisteravond was de raadsvergadering over diverse moties over de nieuwbouw op Kerckebosch. Vlak voor de vakantie, op 14 februari, waren er vele zaken onduidelijk over het project "Nieuwbouw Kerckebosch" dat de raad besloot om op 28 februari over dit alles te discussiëren. Er waren vooral problemen over de massale bomenkap. En verder stelden veel mensen vragen over de financiële uitvoerbaarheid en de kans dat het project niet zou doorgaan. De raadsvergadering van de 28-ste heeft in ieder geval gezorgd dat er nog vóór 1 maart gestart gaat worden met de eerste fase.

Deze raadsvergadering was er meer eentje van de 10 kleine negertjes. Eén voor één vielen de moties en daardoor was de start van de nieuwbouw van Kerckebosch gered. Dus niet nu stoppen en alternatieve plannen maken (en dus jaren wachten), niet moeten wachten op keuzes over precieze kap van bomen en niet wachten op betere tijden zodat woningen beter verkoopbaar zijn. Het college had in die 2 weken veel moeite gedaan en was vooral tegemoet gekomen aan de massale kap. Hier werd nu de garantie gegeven dat alleen noodzakelijke bomenkap zou plaatsvinden, en dan ook nog gefaseerd gelijk oplopend met de bouw. En over de inrichting met bomen, hei of anders zal ook samen met de bewoners gekeken worden.

Vele mensen, vooral die op de Irenelaan, kunnen opgelucht ademhalen, zij hebben nu hoop op veel betere woningen. En dat is dan wel iets dat de Seyster Veste zicht nu echt moet aantrekken. Schimmel en vocht, zo erg dat het ongezond is. Dat kun je als corporatie niet maken. Ook al kun je het niet geheel oplossen, in al die jaren hadden ze zeker voor verbeteringen kunnen zorgen. maar het blijft steeds een prachtige wijze om mensen te doordringen dat nieuwbouw moet. Door echt het onderhoud en kleine verbeteringen niet te doen, kan zo'n corporatie na jaren altijd schermen met "zie je nu wel, de woningen zijn zooo slecht, ze moeten echt gesloopt worden". Die slechte staat heeft anderzins nu wel de raad de urgentie gegeven dat er echt verder moet worden gegaan met dit project. Ook al zijn er onzekerheden. Met de uitkomst kunnen we heel gelukkig zijn, bouwen maar!

U bent hier