h

Hart voor de zaak steun voor buurtwinkelier na inbraak

28 maart 2012

Hart voor de zaak steun voor buurtwinkelier na inbraak

De SP Zeist bezoekt regelmatig wijken in het kader van 'Buurten in de Buurt'.
SP-ers bellen huis-aan-huis aan en vragen aan de wijkbewoners wat ze van de wijk vinden. Zo horen we wat er in een wijk speelt . Ook via sociale media als twitter weten we steeds meer inwoners en ondernemers de SP Zeist te vinden. Een van deze ondernemers is Thijs Zijn winkel "Bloemen van Thijs" aan het Vrijheidsplein is gespecialiseerd in het creƫren van eigentijds bloemwerk.

Thijs is een typisch voorbeeld van een hardwerkende Zeister ondernemer, met hart voor zijn zaak, zijn klanten en zijn winkelcentrum. Het Vrijheidsplein. Waar elders in Zeist winkels langdurig leegstaan of winkeliers wegtrekken omdat de klanten wegblijven is het op het Vrijheidsplein altijd gezellig winkelen. Niet alleen de persoonlijke benadering van winkeliers die hun klanten ook herkennen en ze waarderen is daar een gevolg van. Ook steunen de winkeliers gezamenlijk de speeltuinvereniging met als jaarlijks hoogtepunt de komst van Sinterklaas.

Buurtbewoners vieren het feest mee met hun ondernemers. Maar buurtbewoners stonden ook op de stoep toen er absoluut geen reden tot feest was. Onlangs werd er in het holst van de nacht ingebroken bij Thijs. Terwijl het glas van de ingeslagen ruit nog op de stoep lag stroomde klanten en collega's toe om steun te geven. Inbrekers horen niet thuis in hun winkelcentrum en al helemaal niet bij hun Bloemen van Thijs. Thijs had het nadat hij de zaak had overgenomen al even zwaar, door slechte riolering liep zijn zaak onder, klagen hoorde je hem niet, hij ruimde de boel op en ging door met het waarmaken van zijn droom .

Direct na de inbraak ging ook de SP even langs om hem een hart onder de riem te steken. Ook in minder goede tijden moeten we achter ondernemers staan, die net als wij de buurten leuker, socialer en levend willen houden.

Raadslid Pieter Wout Duquesnoy zal op een later tijdstip in het kader van "buurten in de buurt" op bezoek gaan bij deze zeister ondernemer.

Een eerder verslag van een werkbezoek van de SPZeist vind u hier:
/nieuws/2010/11/tomaten-kaas-en-buurten-in-de-buurt

U bent hier