h

Zorginstelling Pyxis gesloten.

28 februari 2012

Zorginstelling Pyxis gesloten.

Vrijdag kwam een besluit van de Inspectie voor de Gezondheidszorg dat Stichting Pyxis/jeugdkompas in Zeist per direct is gesloten. Deze stichting levert aan mensen met een GGZ-indicatie zorg, vooral op basis van PGB. De inspectie heeft een pand in Vollenhove en een pand aan de Antonlaan gesloten omdat “de medewerking van de directie slecht was”. Naar aanleiding van een sterfgeval in een van de huizen van de stichting sprak de Inspectie over “niet willen meewerken aan onderzoek na het niet melden van dit sterfgeval”.

De stichting zegt afspraken te hebben met onder andere de RSD over de opvang. Hierbij speelt het pand aan de Antonlaan ook een belangrijke rol. De zorg wordt vooral geboden aan jong volwassenen van 18 tot 30 jaar en enkele ouderen, in totaal zo’n 30 cliënten. De zorg zou zijn overgenomen door GGZ-instelling Altrecht. Het staat vast dat niet alle cliënten van stichting Pyxis/jeugdkompas door Altrecht zijn opgenomen, wie er nu precies verantwoordelijk is voor de zorg is dan ook nog deels onduidelijk.

Pand van Pyxis/Jeugdkompas

De SP heeft over deze zaak vragen gesteld aan het college van B&W, met name over de veiligheid in het pand aan de Antonlaan. Zie verder bijgevoegde vragen (en inmiddels antwoorden).

U bent hier