h

Niet winkelen, maar werkhandschoenen tekenen

28 november 2011

Niet winkelen, maar werkhandschoenen tekenen

De laatste zaterdag van november, internationaal niet-winkel-dag, is het een traditie dat de SP aanwezig is op Belcour met de weggeefwinkelkraam. Een duurzaam initiatief, waarbij hergebruik van spullen gepromoot wordt. Maar ook gewoon heel praktisch: heb je iets dat je niet meer nodig hebt, dan kan een ander het vaak nog gebruiken.

Ondanks de kou was het weer een groot success. Gelukkig hadden we de meeste tijd nog een aangenaam zonnetje daarbij.

Weggeefkraam

Vele mensen kwamen een kijkje nemen bij de grote uistalling van kleding en gebruiksartikelen en vele artikelen hebben een goede bestemming gekregen. Mensen spreekt het erg aan. Ja, het is goed om ook te denken aan dingen samen delen in plaats van alleen je eigen bezit steeds vergroten. Meerdere mensen zien dan ook in dat dit een vriendelijke en duurzame weg is.

Weggeefwinkelkraam

De digitale weggeefwinkelhyves heeft er weer meerdere gebruikers bij. En vele mensen gaven ook, vaak spontaan, een bijdrage voor de voedselbank. In die ruim vier uur is er zo'n 142 euro opgehaald voor de voedselbank.

Weggeefwinkelkraam

De SP actie, de ketting van solidariteit, liep ook gesmeerd en vele honderden mensen hebben hun handtekening op de werkhandschoenen gezet. In Zeist zijn alle bestelde handschoenen getekend en dat is een mooi deel van die ketting. Zaterdag 10 december gaan we met alle SP afdelingen naar Den Bosch. Daar laten we zien hoeveel kilometer protesthandtekening er opgehaald is tegen de bezuinigingen op sociale werkvoorziening en Wajong. Wil je mee met de bus, dan kun je je aanmelden bij zeist@sp.nl (tot 4 december). PvdA en de vakbonden zijn in ieder geval ook van de partij. En jij? Kijk ook eens op www.armoedewerktniet.nl

Weggeefwinkelkraam

U bent hier