h

Anja Meulenbelt in Zeist

12 oktober 2011

Anja Meulenbelt in Zeist

De SP werkt aan een land en wereld waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit centraal staan. Voor actieve SP-leden is scholing onmisbaar. Een partij die voor een leven lang leren is, geeft zelf het voorbeeld en biedt diverse cursussen aan. In Zeist organiseert de SP regelmatig een scholing zoals politieke basisvorming of een themabijeenkomst. Op 11 0ktober kwam Anja Meulenbelt naar Zeist om met SP leden te praten over integratie, over vreemdelingenhaat en de manier waarop er naar vluchtelingen wordt gekeken.

Over de mythes van de massa-migratie, over de mythes over geloof en het koudwatervrees van links daarvoor, over het belang van zelforganisatie van migranten, over dat het absoluut onvoldoende is om een mooi programma te maken en dan af te wachten tot de migranten naar de SP toekomen. Ruim dertig leden uit de regio waren uitgenodigd om deze avond bij te wonen .

Anja Meulenbelt opende de avond met de opmerking dat ze trots is op wat de SP doet, maar niet trots op wat de SP soms laat liggen. Anja Meulenbelt was van 2003 tot 2011 Eerste Kamerlid voor de SP.
Anja is docente, feministisch schrijfster en activiste. Bekende boeken van haar zijn 'De schaamte voorbij' en 'Het beroofde land'. Als activiste zet zij zich onder meer in voor de Palestijnen. Mevrouw Meulenbelt hield zich in de Kamer bezig met onder meer justitie, asielbeleid, emancipatiebeleid, integratie en onderwijs.
Deze onderwerpen kwamen dan ook aan bod.

Anja Meulenbelt omringd door SP bestuursleden

Speciale aandacht was er ook voor de jeugd. Jongeren met alle bijbehorende problemen, maar ook met oplossingen en kansen. Luisteren naar jongeren en ze betrekken is en blijft een uitdaging.
Ook voor de SP .
SP bestuurslid Annemieke Pluijgers heeft onlangs het initiatief genomen om binnen de SP Zeist een ROOD afdeling te starten. Rood staat voor jongerenafdeling. Scholing en vorming is een pre. Scholingsavonden als deze avond horen daarbij. Wil jij meedoen met ROOD en woon je in Zeist, Den Dolder of Austerlitz ?

Neem dan contact op met Annemieke Pluijgers. Mail: roodzeist@sp.nl

Op de foto Anja Meulenbelt, in het zwart, omringd door SP bestuursleden.

En HIER kunt u het verslag lezen op Anja Meulenbelt haar persoonlijke blog.

U bent hier