h

ALV SP Zeist

6 oktober 2011

ALV SP Zeist

Op woensdag 28 September jongstleden vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de SP afdeling Zeist plaats.

Dat is geen onbelangrijke vergadering, want het bestuur legt rekenschap af van wat zij het afgelopen jaar gedaan heeft. Zowel de voorzitter op beleids nivo, als de penningmeester op financiëel gebied. En ook de raadsfractie legt verantwoording af.
Dat zijn zaken waar alle leden mee te maken hebben, direkt of indirekt.

Tot mijn verbazing waren er welgeteld maar 14 (VEERTIEN) van de ruim tweehonderd leden aanwezig.

Enfin, ondanks deze zeer magere opkomst hebben we een heel interessante diskussie gevoerd over de aktie “Wij willen werk, geen armoede”. Daaruit bleek dat de situatie toch helemaal niet zo makkellijk ligt als een hoop mensen zouden mogen denken. Wat onder dit kabinet dreigen mensen de armoede ingestuurd te worden juist omdát ze werken! Denk aan Wajongers, mensen die de sociale werkplaats uit moeten en dan tegen gereduceerd (onder het wettelijk minimum loon) tarief elders werk moeten zoeken. Voormalige postbodes die vanuit een goede baan plots plaats moeten maken voor postbezorgers met een kleiner dan minimum inkomen. De voorbeelden zijn legio.
Uiteraard was er niet ter plekke een panklare oplossing te vinden.

Ook is er ingegaan op het dilemma van Den Dolder (zie Rondje Tomaat). Het leven van een raadslid is verre van eenvoudig, zal ik maar zeggen.

Er werd afscheid genomen van een tweetal bestuursleden.
Jurien Veenhuis heeft na bijna een vol decennium het bestuur vaarwel gezegd, maar is zeker beschikbaar om her en der hand- en spandiensten te verlenen aan de afdeling.
Ook Peter van Aartsen heeft na een aantal jaar besloten zijn bestuursfunctie op te geven. Peter was de vertegenwoordiging van de gemeente Bunnik binnen de afdeling Zeist. Voor Peter is (nog) geen opvolging gevonden, dus als er Bunnikers zijn die zich geroepen voelen.....

Peter krijgt een kadobon overhandigd

Beide heren kregen een kadobon als dank voor hun niet aflatende inzet, de afgelopen jaren.

Jurien krijgt z'n kadobon overhandigd

En tot grote vreugde is er een nieuw bestuurslid, Annemieke Pluijgers. Annemieke is tevens de vertegenwoordiger van ROOD binnen Zeist. Dus: ben jij ook jong en wil je zien wat jij en ROOD gemeen hebben? Neem even kontakt op met Annemieke (gegevens kunt u vinden op de bestuurspagina).

Het nieuwe bestuur

In het kader van de bezuinigingsakties van de gemeente Zeist (die de inwoners geraadpleegd heeft middels een forum) is gekeken wat de eerste voorstellen zijn.
Bijvoorbeeld de bus naar Austerlitz mag van veel mensen wel opgedoekt worden. Deze mensen wonen vast niet in Austerlitz! Dus wellicht is dat iets waarover de mensen die het direkt aangaat nog eens geraadpleegd moeten worden.
Heb jij ook dingen waarvan je zegt: Kan men daar nou niet eens wat aan doen? Neem kontakt op! Alleen dan kunnen we daadwerkelijk in aktie komen!

Ben Wiegers

U bent hier