h

Ketting van Solidariteit, steun de sociale werkplaats.

28 augustus 2011

Ketting van Solidariteit, steun de sociale werkplaats.

SP-Zeist doet ook mee met landelijke handschoenenactie, De ketting van Solidariteit. Het kabinet wil de hakbijl zetten in de sociale werkvoorziening door er 650 miljoen op te bezuinigen. In Nederland werken daar tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking. Trotse werkers die een belangrijke bijdrage leveren in onder andere groenvoorziening, schoonmaak, postbezorging en industrie. De werknemers stappen nu uit de onzichtbaarheid en gaan samen met de SP in verzet tegen de plannen van het Kabinet.

De werknemers in de sociale werkvoorziening en de SP zijn gestart met de Ketting van Solidariteit. Zij vragen aan collega’s, buren, familie, vrienden en sympathisanten om een werkhandschoen van een steunbetuiging te voorzien. Honderden werkhandschoenen, beschreven met steunbetuigingen om de kaalslag op de sociale werkplaatsen van tafel te vegen, zijn al opgehaald. Zaterdag stond de Zeister SP op winkelcentrum Belcour. Mensen konden daar hun steun betuigen aan de werknemers van de sociale werkvoorziening.
Kakelvers SP-lid Annemieke slaagde erin vele bezoekers over te halen om een handtekening te zetten.

SP op Belcour voor Keten van Solidariteit

De werkhandschoenen staan voor trots, kracht en vastberadenheid. Precies zoals veel mensen in de sociale werkvoorziening zijn. SP Zeist doet daarom van harte mee en wil minstens 750 steunbetuigingen ophalen. Landelijk moeten dat er tienduizenden zijn, zodat we écht kilometers maken met deze ketting. Dan kan echt helemaal niemand meer om hier om heen heen, ook de machthebbers van CDA, VVD en PVV niet.

In het hele land zullen SP’ers en WSW’ers zoveel mogelijk beschreven werkhandschoenen ophalen. Zo wordt dit de zomer waarin een Ketting van Werkhandschoenen tot in Den Haag werkelijkheid wordt. HELP de sociale werkplaatsen aan tienduizenden werkhandschoenen! Volg Annemieke's voorbeeld, wordt lid van de SP https://sp.nl/interact/word_lid/. En volg het voorbeeld van Pieter Wout Duquesnoy, SP fractievoorzitter in Zeist, door ook uw handtekening te zetten.

U bent hier