h

Closed on the 4th of July

4 juli 2011

Closed on the 4th of July

Op maandag 4 juli staat voor het eerst niet alleen de SP bij station Driebergen-Zeist om te protesteren tegen sluiting van het loket. Neen, zelfs de wethouder uit Utrechtse Heuvelrug is erbij. Er is dan ook veel pers, landelijk, regionaal en lokaal. En ja hoor, de NS heeft het loket in de AH-to-go gesloten. Een NS die durft te zeggen dat ze service leveren aan de reizigers. Terecht dat ook de andere partijen van de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug opduiken. Waar zijn de Zeister partijen?

De SP verzet zich tegen sluiting van NS loketten op kleinere stations, zeker zolang de OV-chipkaart nog veel gebreken vertoont en niet is aangepast aan de blinde reiziger. Vooral in de gemeenten Zeist en Utrechtse Heuvelrug, waar verhoudingsgewijs veel blinden, slechtzienden en ouderen wonen, moet het loket open blijven dus open blijven. Onder dat motto hebben we de afgelopen weken actie gevoerd en flyers verspreid. En ook nu zijn de 200 flyers binnen het uur op.
Fractievoorzitter Pieter Wout Duquesnoy: "Door de sluiting van het loket valt weer de nodige service weg, terwijl de treinkaartjes steeds duurder worden en de chipkaart nog lang niet zonder haperingen werkt. De NS biedt hiervoor nog geen fatsoenlijk alternatief en laat haar reizigers in de kou staan." De raad van Zeist was het met deze opvatting van de SP eens en heeft unaniem voor de motie tegen sluiting gestemd.
U kunt nog steeds een klacht indienen bij de NS tegen de sluiting van dit (en andere) NS loket. Dit kan op www.ns.nl of schriftelijk naar: NS klantenservice, postbus 2372, 3500 GJ te Utrecht.

Flyers uitdelen tegen sluiting van het NS-loket op station Driebergen-Zeist

Flyers uitdelen tegen sluiting van het NS-loket op station Driebergen-Zeist (Foto: Reyn Schuurman)

RTV Utrecht interviewt de SP en de wethouder Utrechtse Heuvelrug over sluiting van het NS-loket op station Driebergen-Zeist

RTV Utrecht interviewt de SP en de wethouder van gemeente Utrechtse Heuvelrug (Foto: Lyander Schmitz)

U bent hier