h

Huurders bedonnerd

9 mei 2011

Huurders bedonnerd

De huren in Zeist zijn vaak al hoog. Ook zien we in Zeist dat wat nu nog sociale huurwoningen zijn, na de zomervakantie plots een huur boven de grens van de huursubsidie zullen hebben.

Dan zijn er ook daarboven op de plannen van minister Donner om de huur van alle sociale huurwoningen met € 120 per maand (25 punten volgens het "woonwaarderingsstelsel") te verhogen. De SP ziet hier de afbraak van de sociale huurmarkt in Nederland. In gang gezet door de klauwen van het perverse Europa. Naast de SP zie je bijvoorbeeld in Amsterdam ook al GroenLinks en de PvdA aan de zijde van de SP.

Pieter Wout Duquesnoy: "dit betekent vooral voor nieuwe huurders een extra belemmering. Niet alleen komen er minder sociale huurwoningen, omdat van vele woningen de huurprijs de grens van 652 euro zal overschrijden. Van alle woningen wordt de prijs verhoogd. Om het kabinet en Donner op andere gedachten te brengen is het daarom belangrijk dat de andere politieke partijen worden wakker geschud. Teken daarom de petitie op www.huurdersbedonnerd.nl en maak de politiek wakker."

U bent hier