h

Openbaar vervoer Den Dolder spoort niet!

2 februari 2011

Openbaar vervoer Den Dolder spoort niet!

Genoeg asfalt, meer OV: De SP zet zich in op de verbetering van het openbaar vervoer, en niet op het neerleggen van nog meer asfalt. Geluidsoverlast en luchtverontreiniging zijn schadelijk voor de gezondheid. Bovendien wordt onze mooie provincie daar niet aantrekkelijker van.

Pas als we mensen de keuze kunnen bieden tussen autovervoer en goed openbaar vervoer, kunnen zij écht kiezen. Maar die keuze moet er wel wezen.
Inwoners van Den Dolder hebben die keuze niet. Het is de SP al jaren een doorn in het oog dat Den Dolder ( en Austerlitz) 's avonds na 19.00 uur per bus onbereikbaar zijn. Zondag, de dag waarop clienten van een van de vele zorginstellingen op bezoek hopen, is er zelfs helemaal geen busverbinding.
Reden genoeg om precies een maand voor de Provinciale Staten verkiezing 's morgens vroeg Zo kranten uit te gaan delen op station Den Dolder.
De SP informeert via de ZO-krant – ook buiten verkiezingstijd – een aantal keer per jaar wat er speelt in binnen- en buitenland. Precies honderd Zo kranten vonden gretig afrek.
Een krant werd met belangstelling aangenomen door een Groen Links bestuurslid die het spoor een beetje bijster was. Met een kaartje naar Apeldoorn in zijn hand verklaarde hij dat hij naar Afghanistan wilde.

De digitale Zo krant kunt U binnenkort overigens ook hier lezen

https://sp.nl/nieuws/zo/

Den Dolder in het donker

U bent hier