h

Niet-winkeldag 2010: SP-weggeefkraam

25 november 2010

Niet-winkeldag 2010: SP-weggeefkraam

Elk jaar wordt eind november wereldwijd de Internationale Niet-Winkeldag gehouden: een dag van vrolijk en kritisch protest tegen de Westerse overconsumptie en de invloed van reclame op ons dagelijks leven.

In Zeist worden consumenten opgeroepen om onder het motto 'er is genoeg voor iedereen', gratis te komen winkelen. En wel bij de weggeefwinkelkraam op Belcour. De Niet-Winkeldagcampagne is een vrolijke campagne, maar de ondertoon is ernstig. De overconsumptie in het rijke deel van de wereld gaat ten koste van het milieu en een eerlijke verdeling op wereldschaal.
Wie consumindert, realiseert zich dat. De Niet-Winkeldag staat symbool voor een keuze: minder en beter. Dat betekent niet dat je voortdurend loopt te piekeren over wereldproblemen. Want consuminderen en anders consumeren is gewoon leuk.

Deze actiedag betekent niet dat niets meer mag, en is ook niet gericht tegen mensen, bijvoorbeeld winkeliers. Voor alle duidelijkheid, de boodschap van de Niet-Winkeldag is positief: sta stil bij waar we mee bezig zijn, maak kennis met een andere manier om naar de dingen te kijken en leer een aantal leuke projecten kennen! De nieuwe mogelijkheden zijn belangrijker dan de beperkingen.

Kom dus a.s. zaterdag, 27 november, naar de SP-weggeefkraam op Belcour, tussen 11 en 14 uur.

Niet-winkeldag

U bent hier