h

Het oude postkantoor in driebergen

10 november 2010

Het oude postkantoor in driebergen

Het Oude Postkantoor in Driebergen is momenteel het kloppende hart in het dorp Driebergen.
Driebergenaren, die het al zo lang zonder buurthuis moeten stellen, zijn erg blij met alle activiteiten die plaatsvinden in het oude postkantoor aan de Hoofdstraat, beter bekend als de 1 Euro – winkel.

Niet alleen is hier een groot aanbod van tweedehands kleding en boeken te vinden, maar ook organisaties als het Gilde en stichting Vluchteling kinderen (van wie het initiatief is) opereren vanuit dit gebouw.
Dankzij de opbrengst van de winkel konden al meer dan tachtig jongeren studeren. Verder is er huiswerkbegeleiding voor jongeren, cursussen voor inburgeraars. Niet alleen is het een fijne plek voor veel mensen om vrijwilligerswerk te doen, ook het aanbod van goedkope kleding blijkt – helaas - broodnodig te zijn voor gezinnen die het niet breed hebben.
In krap anderhalf jaar tijd is dit een opvallende en drukbezocht multicultureel ontmoetingscentrum geworden. Nu is bekend geworden dat de eigenaar, TNT Real Estate, het pand op zeer korte termijn gaat verkopen.
Dit betekent dat alle vrijwilligers en de winkel er dus uit moeten. Dat is slecht nieuws.
Maar veel Driebergenaren willen proberen om de 1 euro winkel te behouden. Het gaat hier om een geweldig buurtinitiatief die de sociale samenhang en integratie bevorderd. Gaat u eens een kijkje nemen in het Oude Postkantoor in Driebergen , hopelijk raakt u net zo enthousiast als wij.
De 1-eurowinkel is gevestigd in het voormalige postkantoor in Driebergen op de hoek van de Hoofdstraat en de Buzziburglaan

U bent hier