h

"Armoede werkt niet" manifestatie 27 November

22 november 2010

"Armoede werkt niet" manifestatie 27 November

SP Zeist, De Bilt, Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug hebben op woensdag 17 november bij de BIGA, de regionale sociale werkvoorziening, een informatiemiddag georganiseerd voor de werknemers. Met steun van bonden en WSW-raad heeft Paul Ulenbelt (SP Tweede Kamerlid) een honderdtal aanwezigen verteld over de gevolgen van het plan van het kabinet om te snoeien in de WSW en de Wajong. In heel Nederland 30.000 plaatsen voor WSW-ers minder, bij de BIGA mogelijk 150.

Zaterdag 27 november wordt de grote protest-manifestatie "Armoede werkt niet" in Den Bosch georganiseerd. Daar zullen onder andere Emiel Roemer (SP), Agnes Jongerius (FNV), Job Cohen (PvdA) en Sadeth Karabulet (SP) spreken en we gaan aan dit kabinet laten zien dat dit plan grote en ernstige gevolgen heeft voor mensen met aangepast werk. Vanuit Zeist vertrek een bus naar Den Bosch, De bus vertrekt om 8.30 uur vanaf de BIGA, Thorbeckelaan 3.

Bijeenkomst bij de BIGA Zeist

De manifestatie is van 11.00 tot 14.00 uur in de Brabanthallen in Den Bosch. Voor meer informatie en wat er verder te doen is kun je kijken op www.armoedewerktniet.nl en daar kun je tevens de petitie on-line tekenen.

Tijdens de voorlichtingsmiddag op de BIGA hebben Paul Ulenbelt en Jan Burger de vele vragen beantwoord en hebben al veel medewerkers zich opgegeven voor de demonstratie. Wethouder Jan Burger uit Wijk bij Duurstede: “De plannen betekenen dat er nauwelijks ruimte is voor nieuwe instroom van mensen met een indicatie en oplopende wachtlijsten

U bent hier