h

Klachten over thuiszorg TSN

21 mei 2010

Klachten over thuiszorg TSN

Thuiszorgmedewerkers van TSN hebben bij de SP Zeist melding gemaakt van misstanden bij Thuiszorg Service Nederland.

Deze thuiszorgorganisatie, die werkt in opdracht van de gemeente en daar WMO zorg levert, blijkt salaris gewoon niet of bijna niet uit te betalen aan haar thuiszorgmedewerkers. Dit kan financiële problemen opleveren voor de medewerker maar brengt ook de zorg aan de cliënten in gevaar. De SP heeft hierover de volgende vragen gesteld aan het College ban Burgemeester en wethouders:

1. Is het College bekend met de problemen in de salaris uitbetaling van thuiszorgorgansiatie TSN aan Zeister werknemers?

2. Is bij het College bekend om hoeveel thuiszorgmedewerkers van TSN dit gaat en welke problemen er voor die mensen kunnen onstaan?

3. Is het College met de SP van mening dat langdurig niet uitbetalen van salarissen "not done" is in onze huidige samenleving? Ziet het college voor zichzelf hierin een rol weggelegd, omdat het college aan deze thuiszorgorganisatie een deel van de Zeister WMO thuiszorg gunt en daarvoor ook deze organisatie betaald?

4. Is het College van mening dat het langdurig niet uitbetalen van salarissen door TSN ook een grote weerslag kan hebben op de zorg die TSN kan bieden aan de in Zeist geïndiceerde cliënten?

5. Wat is het College van plan te doen aan deze misstanden en op welke wijze heeft het college geborgd dat de kwaliteit van de thuiszorg in Zeist op een goed peil blijft?

U bent hier