h

Fietsenmakerij

2 mei 2010

Fietsenmakerij

Enige tijd geleden hebben we als SP op onze website in de rubriek ‘Net even anders’ aandacht gevraagd voor een project van Arie Oudhof. Arie startte een nieuwe fietsenmakerij voor en door cliënten van Altrecht. Arie komt uit het bedrijfsleven, had daar een zeer goede baan, maar besloot op zijn 50ste dat geld verdienen om het geld alleen hem onvoldoende voldoening gaf.

Maar om een fietsenmakerij te beginnen heb je natuurlijk fietsen nodig. Arie deed via de genoemde rubriek een oproep voor loop en sloop fietsen. Via het e-mailadres van de SP afdeling Zeist werden er veel fietsen aangeboden. Twee bestuursleden van de SP afdeling Zeist hebben Arie een bezoek gebracht om te kijken hoe het project verliep.

Fietsenmaker Arie

Jantje Paasman en Jan Voogdt hebben mogen kijken in de werkplaats waar Arie cliënten van Altrecht laat kennismaken met het vak rijwielhersteller.
Bij Arie leren ze de praktijk en als ze dat willen en kunnen, kunnen ze op een ROC zich verder in de theorie te verdiepen en zo mogelijk zelf een diploma halen. De SP is al jaren een voorstander van dit soort kleinschalige projecten. Waar zonder allerlei ‘overhead’ er direct zorg en aandacht komt bij mensen die dat kunnen gebruiken en soms zelfs nodig hebben.
Arie kan nog steeds wel fietsen gebruiken dus u kunt deze nog steeds aanmelden, stuur dan een mailtje naar Zeist@sp.nl ovv fietsenproject.
Wij zorgen er dan voor dat de spullen bij U worden opgehaald.

U bent hier