h

Paaswake 2010

8 april 2010

Paaswake 2010

De Raden van kerken Zeist en Soest/Soesterberg organiseren iedere maand een wake bij het Detentiecentrum Kamp van Zeist.
Dat deden ze dus ook op paaszondag.

Juist op een dag die symbool staat voor Nieuw leven, Licht na duisternis, Hoop op een toekomst, waren we aanwezig, even maar, in de buurt van mensen die het woord hoop nauwelijks meer kennen. Naast de Raden van Kerken waren ook afgevaardigden van GroenLinks en de SP aanwezig.

Paaswake

Els Brouwer zet zich al tientallen jaren in voor het welzijn van vluchtelingen in Zeist en is een van de initiatiefneemsters van de maandelijkse wakes bij Kamp Zeist. Als dank voor haar inzet ontving Els onlangs een door de Zeister kunstenaar Job van der Zeijden gesmeed hart. Ze had dit hart meegebracht en sprak de hoop uit dat veel meer mensen ongeacht politieke kleur, geloof, of maatschappelijke status hun hart zouden willen openen om de situatie voor de 350 opgesloten mensen in Kamp Zeist en voor die daar gezeten hebben te verbeteren.
Een exclusief interview met Els Brouwer

Els Brouwer aan het woord

Kom ook naar de wake bij Kamp Zeist, iedere eerste zondag van de maand met bloemen en licht: De volgende wake is om zondag 2 mei 16.30 uur!

Omdat wakes niet genoeg zijn vragen we U ook om practische hulp . Bij eerdere wakes was Marianne aanwezig, Marianne trekt zich het lot van op straat gezette assielzoekers aan en haalde daar onlangs zelfs de landelijke media mee,
bekijk het YouTube filmpje

Nu vroeg ze ons om praktische ondersteuning

Noodoproep spullen gezocht
Voor een groepje jonge Ama`s in Emmen
Deze jongeren, zonder papieren, die niet terug kunnen naar hun land van herkomst zijn dringend de volgende spullen nodig:
alle kleding, riemen maat s/m ,schoenen 39,40,41 ,42
Boeken, werkschriften, schriften cursus nederlands voor beginners en gevorderden, oude pc`s (ivm Nederlandse les)
Fietsen, oude mobieltjes.

Deze jongeren zijn afhankelijk van giften, omdat ze zonder papieren niet bestaan, niet naar een arts kunnen, niet kunnen/mogen werken, niet mogen leren.
Dus alle dingen die in Nederland als normaal worden beschouwd, is niet voor deze jongeren weggelegd, ook geen uitzicht op een betere toekomst.
Om hun leven in onzekerheid wat draaglijker te maken vragen we om uw hulp.
We willen deze jongeren niet in de kou laten staan, in samenwerking met de weggeefwinkel Zeist en Els Brouwer van de raden van kerken Zeist hopen we na de volgende wake een bijdrage te kunnen leveren aan deze noodopvang.
Laat ook U Uw hart spreken ?

Indien U genoemde goederen over heeft, stuur dan een mailtje naar elsbrouwer2310@gmail.com en neem die mee naar de volgende wake op zondag 2 mei 16.30 uur!

U bent hier