h

Zeist Doet en de SP doet mee

21 maart 2010

Zeist Doet en de SP doet mee

[Net Even Anders] De laatste tijd werd er in Zeist veel geklaagd over zwerfafval rond Vollenhove. Kapot glas in de zandbak, lege chipszakken, petflesjes, er ligt aardig wat rotzooi.

Daarom hebben Zeister leerlingen van O.B.S. Op Dreef tijdens de ‘Week van Nederland Schoon’ een (schoonmaak) rondgang gemaakt door de wijk. Op zaterdag 20 maart om opende de jongeren met door de gemeente ter beschikking gestelde spullen hun jacht op zwervuil. Ook de jonge kinderen vonden dat het echt nodig was om op te ruimen, en staken hun handen uit de mouwen.

Jonge kinderen helpen ook enthousiast mee

Het was heel leuk om te zien hoe deze kinderen zich geroepen voelden om mee te helpen. De opruimactie had twee doelen: dat jongeren zich meer bewust zouden worden van het afval die zij ‘achterlaten’, én dat zij laten zien dat zij betrokken zijn bij hun leefomgeving. De actie was dus een succes.

de actie werd ondersteund door Wijkteam Noord

Ook een keertje op zwerfvuiljacht? Volg het goede voorbeeld van deze jonge Zeisternaren.
Bij de gemeente kunt U spullen lenen. Maar ook de SP Zeist gaat graag in Uw wijk mee de straat op om die samen met U schoner te maken en leent graag hun schoonmaakspullen uit. Maak een afspraak via zeist@sp.nl

harde werkers

U bent hier