h

Debat Zakelijk Zeist

2 maart 2010

Debat Zakelijk Zeist

Zakelijk Zeist organiseerde een debat in Figi op 1 maart. "Hierbij zouden de Zeister ondernemers de politiek een aantal belangrijke uitspraken kunnen ontlokken", zo stond op de uitnodiging. De kandidaten werden dan ook in de bioscoopzaal vlak voor het witte doek in het licht gezet.

"Camera en actie" was de gedachte, maar van echte actie kwam het niet. Daarvoor waren vooral voor de pauze de stellingen niet sterk genoeg (of economische zaken nu bij de burgemeester of bij een wethouder hoort) en was de inbreng van de ondernemers in de zaal miniem. Na de pauze kwam er wat meer vuur, met name omdat een aantal partijen maar eens uitleg moesten geven. Is de VVD er nu voor of tegen om de Koelaan in de natuur aan te leggen. En kon D66 nog vertellen welke bedrijven er dan uit Zeist weg moeten, zodat er tenminste "niet teveel arbeidsplaatsen meer zijn in Zeist en het geheel dus weer in balans is"(?). Vertrek van RaboFacet zou dus de verkeersopstoppingen kunnen oplossen op Utrechtseweg en de andere invalswegen. Tja, maar het is allang bekend dat RaboFacet naar Utrecht gaat. Niks nieuws onder de zon.
Gelukkig was de avond wel nuttig voor gesprekken met ondernemers, waarbij je samen tot mogelijke simpele oplossingen kan komen. maar ook waarbij blijkt dat je een verschillende visie hebt en dat dan op zijn minst aan elkaar moet uitleggen. Oplossingen moeten we samen doen, Zeist zorgt dat de wegen ijsvrij zijn maar de ondernemers zorgen voor hun eigen stoepje. En allebei hebben ze hier een flinke steek laten liggen, dus dat kan met dit goede overleg volgende keer al veel beter. Toch?

Pieter Wout Duquesnoy aan het woord
Pieter Wout Duquesnoy aan het woord

Debat Zakelijk Zeist

U bent hier