h

Verslag Debat Wilhelminabuurt

19 februari 2010

Verslag Debat Wilhelminabuurt

Op woensdagavond 17 februari was er een verkiezingsdebat in de Tobiasschool aan de Lorentzlaan in Zeist. Alle partijen behalve (H)Eerlijk Zeist namen aan het debat deel.

Van de deelnemende partijen kregen de aanwezige kandidaten even een kort interview van Job Boot de presentator van die avond. Het interview ging dan even over de achtergronden van de kandidaten. Voor onze partij nam Jan Voogdt deze avond deel aan het debat.

Daarna kreeg ieder partij 1 minuut de tijd om hun speerpunten voor de komende verkiezing aan het publiek kenbaar te maken. Vervolgens gaf de presentator de zaal de gelegenheid om een onderwerp in te leiden middels een vraag aan het panel. Men begon met een vraag over bouwen in Zeist, maar ook onderwerpen als verkeer en vervoer, onderwijswachtlijsten, onderwijshuisvesting en de middelen die daar voor ingezet worden, veiligheid Bethaniƫplein, maar ook strooizout kwamen aan de orde.

Al met al pittige discussies en de zaal liet de vertegenwoordigers van de politieke partijen niet wegkomen met enkel het uiten van standpunten. Herhaaldelijke malen werden de politici er op gewezen om concrete oplossingen te formuleren. Dat zoiets niet zo heel makkelijk is ondervonden zowel de politici als de bezoekers van het debat.
Het debat werd afgesloten met een rondje langs de fracties over het door hen verwachtte aantal te behalen zetels. Jan antwoordde daar kort en krachtig op: 3 zetels!

U bent hier