h

Jongerencentrum Den Dolder

19 februari 2010

Jongerencentrum Den Dolder

Maandagavond 15 februari was de wethouder uitgenodigd om te kijken hoe het Jongerencentrum in Den Dolder loopt, hoe het leeft. Tijdens een folderactie in Den Dolder werden we door een vrijwilliger uitgenodigd om eens te komen kijken in het Jongerencentrum.

Dus opende ik die maandagavond de deuren van een oude basisschool en kwam terecht in een warme huiskamer compleet met zithoek en eetkamertafel, een discoruimte met draaitafel, een actieve ruimte met pool-, tennis- en voetbaltafel, en een ruimte waar kunst werd gemaakt en tentoongesteld. De vrijwilligers hebben het zelf centrum verbouwd, ingericht, beschilderd en allerlei spullen bijeengeraapt om het centrum sfeer te geven.

En dat is meer dan gelukt, in een mooi centrum dat jongeren van allerlei leeftijdsgroepen met elkaar delen. Een minpuntje; de toekomst van het Jongerencentrum is nog niet zeker. Het project wordt dit jaar geƫvalueerd en de uitkomst is doorslaggevend of het Jongerencentrum na dit jaar nog blijft bestaan. De SP vindt dat dit soort goedlopende initiatieven behouden moet blijven, waarbij de jongeren en de vrijwilligers zelf de verantwoordelijkheid over hun project hebben gekregen.
Sterker nog, de SP vindt dat het Jongerencentrum Den Dolder een goed voorbeeld is voor Zeist en we hopen in de toekomst ook meerdere van deze jongerencentra in de wijken van Zeist te krijgen.

Jeroen van Ravestijn

U bent hier