h

Jij, Ik, Wij SP in Austerlitz

6 februari 2010

Jij, Ik, Wij SP in Austerlitz

Met een SP-ploeg zijn we vandaag in Austerlitz geweest om het hele dorp te voorzien van onze verkiezingskrant. Ook was dit de eerste keer dat we de gigantische banner konden uitrollen, daarvan hebben we meteen gebruik gemaakt en een mooie foto op het Dorpsplein gemaakt.

Daarna zijn we te voet en met ondersteuning van de SP-bakfiets het hele dorp rond geweest en hebben alle brievenbussen voorzien van de krant. Met die nieuwe SP-folderhandschoenen is het niet eens meer te koud om te folderen. Ook hebben we nog wat gesprekken aangeknoopt, waarbij het eerste meteen met het campagneteam van het CDA was. Hun koffie was warm, de strijd kan gestreden worden. Dat er inderdaad meer tijd gaat zitten in een heel dorp van folders voorzien bleek, want de CDA was al weer snel weg van het dorpsplein en wij hebben na afloop nog lekker wat warms genoten bij De Jonkvrouw.

SP-ploeg met de gigantische Jij-Ik-Wij-banner in Austerlitz

Daarna ben ik nog op bezoek geweest bij de krakers in Villa Sonnehaert, deze monumentale villa zal, als het aan de eigenaar ligt, volledig gesloopt worden. Alleen een façade aan de voorkant blijft staan. Net of je dan in de Efteling bent, de voorkant is mooi maar als monument heeft het afgedaan. Als we als Zeist moeite doen onze cultuurhistorie te bewaren, zelfs een museumkwartier willen hebben, dan moeten we wel zuinig zijn op ons erfgoed en dit niet zomaar om laten buldozeren. Een goed gesprek en daarna met de opvallende bakfiets weer huiswaarts.

Pieter Wout Duquesnoy

U bent hier