h

Niet-winkeldag groot succes in Zeist

30 november 2009

Niet-winkeldag groot succes in Zeist

De actie van de SP Zeist in het kader van de nationale niet-winkeldag is zaterdag op Belcour een groot succes geworden. Het winkelend publiek kwam massaal kijken, ook kwamen mensen speciaal voor de weggeefwinkelkraam. Gedurende de hele dag kwamen er ook nog mensen spullen brengen, geraakt door het idee van hergebruik en duurzaamheid.

Pieter Wout Duquesnoy, lijsttrekker van de SP voor de gemeenteraadsverkiezingen, kijkt tevreden terug. "Het was behoorlijk koud, maar alle warme reacties laten ons als SP niet onberoerd. Voor 11 uur stonden de mensen al klaar bij de kraam. En gelukkig hebben ook heel veel spullen hun weg gevonden naar een nieuwe eigenaar en kunnen we toch spreken van een duurzamer gebruik van die spullen."

Niet-winkeldag laat mensen zien dat er mogelijkheden zijn om te consuminderen, hergebruik van spullen is daarin heel belangrijk. Onder het motto 'één dag in het jaar kunt u gratis winkelen bij de weggeefwinkelkraam, 365 dagen kunt u samen delen op de weggeefwinkelzeist-hyves' waren leden van deze hyves actief bij de weggewinkelkraam. Zo konden kinderen geschminkt worden en verlieten ze Belcour met een van ballonnen gemaakte hond, zwaard of bloem. Door de harde wind kon de kerstboomactie niet doorgaan. Wilt u toch nog de gratis, gerecycelde kerstboom winnen, meldt u dan aan op de weggeefwinkelzeist-hyves en zet een krabbel in de rubriek 'Win een gratis kerstboom'. Op 12 december wordt uit alle inzenders de gelukkige getrokken.

SP-Weggeefkraam op Niet-winkeldag 2009 in Zeist
SP-Weggeefkraam op Niet-winkeldag 2009 in Zeist
SP-Weggeefkraam op Niet-winkeldag 2009 in Zeist
SP-Weggeefkraam op Niet-winkeldag 2009 in Zeist

U bent hier