h

Isaac mag blijven!

4 augustus 2009

Isaac mag blijven!

De wake bij kamp Zeist van afgelopen zondag stond deze keer duidelijk in het teken van Isaac Opoku. Deze student uit Ghana, studerend in Wageningen, is al meer dan acht jaar in Nederland. Hij zou dan ook gewoon onder het generaal pardon moeten vallen. De speciale aandacht voor Isaac tijdens de wake gaf aan al die onschuldig opgesloten mensen weer eens een gezicht en een naam. Dit was voor Pieter Wout Duquesnoy van de SP Zeist reden om een luid en duidelijk protest te laten horen. Op dit initiatief tekende de voorzitter van de Raad van Kerken, Gijs Wildeman, als eerste een megaprotestkaart.

Nog geen twee dagen na deze wake is er groot nieuws: Isaac komt vrij. "Actievoeren tegen onrecht heeft weldegelijk succes", aldus Pieter Wout. Op dinsdag 4 augustus wordt bekend gemaakt dat Isaac van de staatssecretaris een verblijfsvergunning heeft gekregen. "Isaac mag dus echt blijven in Nederland en dat is mooi voor Isaac, maar voor vele anderen verandert er helaas nog niets." Daarom blijven we de wake ondersteunen en moedigen we de andere politieke partijen aan dit ook te doen.

Vandaag is het even feest in Wageningen, voor Isaac.

De volgende wake is zondag 6 september om 16.30 uur aan de Richelleweg 13. Er zitten nog veel te veel onschuldigen gevangen in kamp Zeist. Komt allen.

foto van wake

U bent hier