h

Verslag Weggeefwinkelkraam op Vollenhove

16 mei 2009

Verslag Weggeefwinkelkraam op Vollenhove

Op zaterdag 16 mei organiseerde het MoederCentrum De Horizon samen met het Inloophuis Vollenhove samen een gezellig feest voor de buurt met allerlei activiteiten voor jong en oud!

De Socialistische Partij was aanwezig met een weggeefwinkelkraam. De weggeefwinkelkraam is een initiatief van de SP Zeist om hergebruik van goederen en verspilling van grondstoffen tegen te gaan. Daarnaast is het ook een ideale manier om mensen met elkaar in contact te brengen en hopen wij een zinvolle bijdrage te leveren aan het "burengevoel".

Het weer was fantastisch, en de belangstelling voor de weggeefkraam overweldigend. Computers, fietsen, kleding, boeken keukenspullen, tv's. Veel van de spullen die we in de loop van de laatste 6 maanden binnen hadden gekregen vond een nieuwe bestemming. Halverwege de dag werd er zelfs nog een extra keer gereden, zodat er er in totaal 4 volgeladen autoritten nodig waren. Dat er ook nog 1,5 rit nodig was om terug te rijden kwam vooral doordat mede standhouders hun restanten schonken aan de weggeefwinkelkraam. Opmerkelijk, want zeker in het begin stonden mensen wat afwachtend te kijken: "Wat doet een politieke partij nu op een wijkfeest ? Er komen zeker weer verkiezingen aan!" Het antwoord werd gegeven door een klant die vertelde dat de SP in woord en daad actief is in deze wijk, o.a. door de lokale voedselbank te helpen bemensen. De uitnodiging om ook actief te worden werd beleefd afgeslagen.

Het was vooral ook een dag om bij te praten en te luisteren naar de verhalen van de mensen uit de wijk Vollenhove en naar vertegenwoordigers van organisaties die zich inzetten om deze wijk leefbaar en leuk te houden. Waar politici als van de PVV de nadruk leggen op wat er mis gaat in de wijken, lieten de wijkbewoners en hun belangenorganisaties samen met onze weggeefwinkelstand zien dat samen delen en samenleven vele kansen biedt en hartstikke leuk kan zijn.

Na afloop ruimden met vuilgrijpers bewapende SP'ers het zwerfvuil op. Want ook dat is de SP: wij staan niet zichtbaar vooraan als de camera's draaien en het feest geopend wordt, wij helpen ook mee opruimen.

Wilt u op uw buurtfeest ook een weggeefwinkel kraam, wilt u een volgende kraam meehelpen bemensen of heeft u nog bruikbare spullen over (we slaan het op bij een van onze leden, alleen schone, bruikbare en complete zaken nemen we aan) stuur dan een mailtje naar zeist@sp.nl.

En kijk ook naar onze prijsvraag over de Europese Verkiezingen, waarmee u 100 euro aan Wereldwinkelbonnen kunt winnen. Naar de prijsvraag!

 zichtbaar en aanspreekbaar Een tweedehands fiets voor nop Samen drummen Muzikale ondersteuning

U bent hier