h

Kamp Zeist: licht in donkere tijden

6 januari 2009

Kamp Zeist: licht in donkere tijden

En weer ging het licht aan tijdens de wake bij Kamp Zeist. We kunnen ons allerlei goede voornemens voorstellen voor 2009. Helaas is het zo dat onschuldige mensen nog altijd in het Kamp Zeist worden opgesloten.

Het blijft dus nodig te strijden en daarom waren we weer aanwezig bij de eerste wake in 2009 aan de poort van het detentiecentrum. Ook tijdens het gezang aan de achterzijde van het kamp, bij de barakken, werd door de asielzoekers gereageerd. Zij weten dat er mensen buiten de hekken zijn die aan hen denken en hen helpen.
Een mooi voorbeeld is de telefoonkaart-actie. "Geef een telefoonkaart aan een opgesloten asielzoeker". Daarmee konden zij eindelijk, rond de kerstdagen en met oud en nieuw wat makkelijker contact zoeken met hun familie, geliefden en vrienden. De Zeister SP fractie heeft haar kerstpakket van de gemeente (geschenkbonnen) dan ook verdubbeld en dit geld aan deze actie geschonken. In totaal is meer dan 10.000 euro opgehaald en hiermee zal de raad van kerken de mensen in het detentiecentrum nog goed kunnen helpen.

Actiecoordinator Jantje Paasman met nieuwjaarswens voor gemeentelijke nieuwjaarsreceptie.

De mooiste hulp zou natuurlijk zijn als de politiek eindelijk massaal zal inzien dat het opsluiten van uitgeprocedeerde asielzoekers niet werkt. Het moment dat er geen onschuldigen meer opgesloten zitten in Kamp Zeist, dat is het ultieme voornemen. Meestrijden kan, kom naar de volgende wake op 1 februari om 16.30 uur op de Richelleweg 13 te Soesterberg.

U bent hier