h

Essent verkopen: zijn ze nuts?

21 januari 2008

Essent verkopen: zijn ze nuts?

SP-ers uit het hele land verklaarden op 19 januari onder grote belangstelling van de pers samen met Agnes Kant Essent tot publiek bezit. De actie voor het kantoor van Essent in Den Bosch is de start van campagne om de verkoop van Essent aan de commerciƫle partij RWE te voorkomen.

Onder de actievoerders Linda Jehee die voor de SP Zeist al vroeg op pad ging om een prachtige fotorapportage te maken.

Essent verkopen? Ze zijn nuts!

Linda vertelt: "Midden in de winter, het voelde als herfst, stapte ik op mijn fietsje gewapend met camera. Tegen de striemende wind met motregen in, op weg naar Essent. Om daar wat kiekjes te schieten van het startsein van de actie 'Essent Verkopen ... Ze Zijn Nuts ...'

Aangekomen stuitte ik meteen op een trits SPbusjes, hier moet het wel wezen! Camera gepakt en heb me als buitenstaander begeven in en rondom de veelal rode jasjes... De foto's zijn een impressie van wat ik gevoeld heb als een warme actie middenin de striemende kou!

Zelfs Essent had voor koffie gezorgd en had na Agnes en de actieleider ook nog een woordje over de mensen die gekomen waren uit het hele land. Helaas was deze beste man niet te verstaan... Met een warm gevoel fiets ik naar huis, was mooi erbij te zijn!"

De SP Zeist roept iedereen op om de petitie tegen de verkoop van Essent te tekenen op www.sp.nl/zezijnnuts/

 de 'mobiele eenheid'
Groep actievoerders
Agnes Kant verklaart Essent tot publiek bezit
Spandoek 'Ze zijn nuts'

U bent hier