h

De Waterman is dood, leve De Waterman

21 februari 2015

De Waterman is dood, leve De Waterman

In 2013 heeft de SP, samen met clienten en personeel van Abrona gestreden voor behoud van het zwembad De Waterman op Sterrenberg. Laatst zijn Jan en Pieter Wout eens gaan kijken op Sterrenberg. Het gebouw staat er nog, maar het zwembad maakt een trieste indruk.

SP-fractievoorzitter Pieter Wout Duquesnoy: "er staat geen water meer in het bad, spullen liggen op de kant of in het bassin. De toegang staat vol met fietsen, rommel en wat rolcontainers. Begrijp me goed, Sterrenberg is een mooi complex, maar dit is een trieste aanblik".

En hoe is het nu met de mensen van Abrona en Reinaerde, die daar vaak zwommen en therapie kregen? Duquesnoy: "Mooi dat je dat vraagt. Laatst kreeg ik bericht van Michael Klaversteijn, hij was de initiator van de actie voor De Waterman in 2013. Hij vertelt me dat hij sinds de zomer van 2014 vrijwilliger is bij Dennendal. En dat er elke week een busje met cliƫnten van Dennendal naar het zwembad van Sherpa in Baarn rijdt. In een artikel in het blad van Reinaerde (pagina 4), wordt dan ook gesproken over zwemmen bij de buren. Het zwembad De Waterman is niet meer, dat is een groot verlies. Maar voor mij is Michael nu voortaan De Waterman!".

Foto: SP

U bent hier