h

Raadsvergadering december 2014

11 december 2014

Raadsvergadering december 2014

Het langstdurende onderwerp was bij deze raadsvergadering de koopzondagen, maar een zeker zo belangrijk voorstel was de verordening voor de PGB's in de zorg. De hele raad wil in ieder geval dat zij, als volksvertegenwoordigers ook bepalen hoe Zeist met het PersoonsGebondenBudget om gaat. En middels een amendement is er extra ingezet, dat bepaalde groepen er niet teveel op achteruit gaan. Dat zal de gemeente geld kosten, wist de wethouder te vertellen.

Maar zelfs dat weerhield de coalitie er deze keer niet van. Natuurlijk, er wordt bezuinigd op alle zorg vanwege dit VVD-PvdA kabinet, dus ook het PGB staat zwaar onder druk. Daar is de SP uiteraard tegen, maar de regels voor het PGB verder kunnen op dit moment wel de instemming hebben van de SP.

Een ander onderwerp betrof kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Hier kiest de gemeente om deze kwijtscheldingsregels te verruimen en makkelijker automatisch kwijtschelding te geven van gemeentelijke belastingen. Dat is positief. Het onbreekt helaas aan regels voor mensen die iets meer verdienen dan 100% van het bestaansminimum, de SP ziet graag afbouwende regels tot 130%. En heel vreemd is dat het raads-voorstel wel is aangenomen, terwijl er in de tekst zelf een ontzettend stomme fout staat. De intentie, die klopt gelukkig wel.

Voor meer asfalt werd gepleit in twee raadsvoorstellen. De verbreding van de A28 is al een feit, maar de raad moet dat (gedwongen) nog wel vastleggen. Rijkswaterstaat stelt ons voor het blok maar levert niets in, zoals bijvoorbeeld een lagere maximumsnelheid. Zonder die 80 km per uur op de A28 stemt de SP zeker niet in met de gedwongen asfalt-toename. En ook bij de Lidl zou er meer asfalt komen, 5 parkeerplaatsen. Maar dat ze voor parkeren op eigen terrein gewoon een hele woning gaan slopen, dat is de SP iets te kort door de bocht.

U bent hier