h

Participatiewet en raadsvergadering

11 november 2014

Participatiewet en raadsvergadering

Het beleidskader werk en participatie moet in de raad van oktober worden vastgesteld. met alle rijksbezuinigingen maar weer de makkelijke keuze, die we ook in de begroting terug zien. We gaan ons vooral richten op de mensen, die we binnen een jaar aan het werk kunnen krijgen.

Alle anderen, die we ook kunnen helpen om, elk op zijn/haar eigen manier, mee te doen aan onze maatschappij gaan we niet benoemen in de uitwerking van de participatiewet. Een duidelijke VVD-keuze. En geen SP-keuze. Wel heeft de SP op 11 oktober enkele amendementen gesteund, die het doel hadden een klein beetje extra geld te stoppen in het meedoen van andere groepen dan alleen het direct naar werk klaarstomen. Maar alles bij elkaar was de inhoud van de amendementen niet voldoende om daarmee een veel beter beleidskader voor de participatie te krijgen. De participatiewet in Zeist krijgt een fikse onvoldoende van de SP-fractie.

Ook kwamen twee oude plannen weer bovendrijven. De ontwikkelaar van een woning Korte Bergweg 8D heeft nu wel geluisterd naar de regels. Niet hoger bouwen, niet groter bouwen. Dit plan kan dan ook wel de steun van de SP krijgen. Anders is het gesteld met het bouwplan op de Koppelweg. Er zitten bij die bijna 60 woningen geen sociale huurwoningen. En ook wordt er geen afdracht gedaan om elders in Zeist die sociale huurwoningen te bouwen. de SP-Zeist was tegen dit plan, vanwege het ontbreken van sociale huur of koop. En dus konden we ook het raadsvoorstel hierover in deze raadsvergadering niet goedkeuren.

 

Reactie toevoegen

U bent hier